One week until release – first reviews are in!

Symbiosis album cover

Merel’s album with pianist Dina Ivanova will be released on the 22nd of March. The first reviews in Dutch magazines and newspapers are already coming in! This is what they wrote (in Dutch):

  • De Groene Amsterdammer: “Hier glanst een toekomstig repertoirestuk, door het duo Vercammen/Ivanova uitgevoerd met alle elegante waardigheid die het in zich heeft.” (Bas van Putten, 14 maart 2019)
  • Nederlands Dagblad: “Origineel debuut dat smaakt naar meer” (Roel Sikkema, 15 maart 2019)
  • OpusKlassiek: “Een dijk van een debuut, prachtig opgenomen door Guido Tichelman” (Siebe Riedstra)
  • Basia con fuoco: “Sprookjesachtig cd-debuut”, “Merel Vercammens stokvoering is zacht en liefdevol en haar toon zoet. Toverachtig, eigenlijk. En zo passend bij die prachtige werkjes! Als ook bij de net zo toverachtige Vioolsonate van César Franck, het enige bekende werk op het recital. In de toelichting schreef Vercammen dat zij al sinds haar vijftiende verliefd is op die sonate en dat is te horen. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik het werk zo mooi uitgevoerd heb gehoord, niet sinds mijn geliefde opname van het duo Mintz/Bronfman. Daarin (en niet alleen daar in!) wordt ze fenomenaal bijgestaan door Dina Ivanova, één van de prijswinnaars op het laatste Liszt-Concours. Over symbiose gesproken!” (Basia Jaworski)
De Groene Amsterdammer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s